Det blev till slut god mat idag

Jag hade bestämt att jag skulle laga god mat till mig idag. Efter lite vila på fm så hade jag ork att pyssla i köket. Jag hade grejer hemma till thaigryta med kokosmjölk från denna veckas mathemleverans, så den blev det. Supergott, och två portioner kvar. Jag tog mer lök än det stod och inget ris.

Sen trillar det alltid förbi lite recept på facebook och två fastnade mitt öga på speciellt idag.

Ikväll har äldsta ansvar för maten och det ska bli pizza. Jag hade inte riktigt tänkt klart på vilken botten jag vill ha när blomkålspizzan jag funderat på förut svischade förbi. Det blir till att prova den idag. Rödlök, mozzarella och salami ska det blir på är det tänkt. Till mig. Det vill nog ingen annan ha. Jag gjorde likadant igår, när mitten skulle bjuda på klyftpotatis och fläskkarré, jag la till en mumsig sallad med getost, sparris och rädisor (utan potatis) till mig.

Så är det tydligen chokladens dag och Tjockkocken bidrog med en recepttrio. Jag fastnade för hennes mandelsnickers men det fanns inte mandelsmör på butiken så jag hittade ett recept på paleoskafferiet. Det kanske inte blir klart idag, men under helgen håller vi tummarna för.

Jag fick iallafall en stunds frisk luft på promenaden till och från butiken för att handla mig beredd. Och det är härligt att få lust med saker, även när det bara är vardagsmat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *