Hjältedrömmar

Jag drömmer om att ha en sida med massor med förebilder av olika typer. Med bilder/filmer, livsberättelser, intervjuer om det är möjligt, faktarutor och sånt. Det ska vara människor som förtjänar att lyftas av olika anledningar, människor som jag är imponerad av eller som inte fått den uppmärksamhet de förtjänar egentligen.

Så jag samlar på namn än så länge och hoppas det finns liten framöver att börja sammanställa material. Jag fick första inspirationen av boken Good night stories for rebel girls, som snart kommer hem till mig. När jag först hörde om boken tänkte jag att jag borde göra nåt liknande, fast på svenska, och det har legat och gnagt.

Så idag påbörjade jag den nedskrivna listan, bara för att ha den. Sen får vi se vart det tar vägen.

Jag såg ett klipp från SVT om kvinnor i historien vi inte hört om. De kan vara med till exempel tänker jag. Men även nutida kvinnor, och andra, som inte får tillräckligt med utrymme i vår nutidshistoria. Det är självklart att jag tar emot tips, men det är säkert troligare att jag får dem när sidan är igång med lite info om de första hjältarna.

Kram alla vardagshjältar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.