Fem kassar äpplen

Jag har alltså fem äppelträd i min trädgård. Det räcker kan vi säga. De har idag ’tvingat’ ut mig i solskenet i flera timmar och gett lite uppåtträning, eller vad det nu kan heta.

I år är planen att ta vara på alla sorter och använda när jag så småningom fyller 40. Då vill jag dessutom ha koll på vilket träd de olika kommer ifrån så vi har döpt dem. Det första trädet, som har slut på frukt nu, är en Transparent Blanche och i frysen heter klyftorna Tr.Blanche. Lätt, fint, bra. De andra träden har jag ingen aning om vilka sorter de är, men de ska ändå märkas upp. Trädet som hållt i hängmattan fick bli Tr. Matta, vilket snabbt förkortades till Tratta. Tr. Blanche blev Tranche såklart. Sen kom i snabb följd: trädet vid örtkullen, Trulle, trädet vid kojan, Troja, samt vinterträdet, Trinter. Men Trinter var för trist så det blev idag omdöpt till Traze, för det står bredvid Graze. Det är som en bok av Lennart Hellsing.

Jag har plockat fem fulla pappkassar idag, två från Trulle, inget från Tranche, och en vardera från de andra. De får bo i lekstugan ett tag nu. Så ska jag samla på äppelrecept som ska gå bra att förbereda.

I bilden ser ni några av idolkorten på äpplena som jag tog idag. Tänkte göra snygga collage och ha med på äppelkaksbuffén på 40årsfirandet.

Tranche och Tratta
img_3924 img_3903

Traze och Troja
img_3918 img_3914

Trulle och Tratta
img_3909 img_3927

Lätt att ta snygga kort på trädgården i solsken faktiskt.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *