Maten som projekt

Usch, idag åkte jag hem med en buss tidigare. Trött överallt. Då är det tur att jag hade några timmar över från förra veckan.

Maten iaf!
Jag lagar oftast kvällsmat, för att jag tycker att det ska va så. Men när livet blir som det blir har jag varit tvungen att tänka om lite. Att laga mat varje vardagskväll kan bli alldeles för stressande. Så jag har nu ett tag försökt att förbereda mat på helgen innan barnen kommer. Jag provar också olika matleveranstjänster, just nu Gastrofy för att få lite hjälp med att hitta på menyn. Det positiva där är att jag vet att recepten går att äta för hela famlijen omodifierade (smaken är en annan fråga ). Och jag får LCHF-anpassning automatiskt.
Dessutom har barnen en varsin matdag, nåt vi började med i våras, men sen glömde bort, och nu har kommit på igen. De bestämmer och lagar, med hjälp efter förmåga.

Så inför nästa vecka satsade jag på att laga två av recepten från senaste leveransen, zucchinilasagne och mozzarella-biffar.
Jag gick i söndags och handlade köttfärs, eftersom jag inte hittade den levererade (den stod på en hylla i kylen), och påpassligt nog hade hemköp rea på ekologisk svensk blandfärs. Bara att bunkra. Och eftersom jag dsc_4368dessutom trodda jag saknade, så blev det rätt mycket. Inte jättesvårt, zucchinilasagnen kändes dock mest som köttfärslåda, vi får nog lägga till lite tillbehör. Biffarna provade vi i söndags, supermums för oss vuxna ihop med en fin sallad till.

Barnen har för denna vecka bestämt:

dsc_4377

Som ni ser:

  • Köttfärssås
  • Hemlagad pyttipanna med ägg
  • Italienska köttbullar

Mycket köttfärsrätter. Så det var ju ännu mer passande med rean. Ikväll blir det dessutom hamburgare på fotbollsavslutningsträningen, så nu undrar jag när vi ska äta all mat jag lagat Hur tänkte jag där? Frysen är nästan full redan. Jag får iaf inga problem att få matlådor.

Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *