Styrelsearbete

 

Vad är det med att sitta i en styrelse som tilltalar mig? Jag har varit med i ett antal vid det här laget. Jag försöker minnas:

  • Ungdomsrådet i Visnums SMU
  • Ungdomsrådet i Linköpings SMU
  • Personalutskottet i Linköpings missionsförsamling
  • MAIs styrelse och sociala utskottet på Linköpings universitet

och så nu F! Linköpings styrelse sedan två år tillbaka. Undrar om jag inte suttit i åtminstone ett elevråd också… Är det nåt med makten? Eller med ansvaret, eller möjligheten att påverka? Eller är jag planeringsfanatiker?

Jag vet inte riktigt, men jag gillar att ha möten faktiskt. Att ses och diskutera och driva saker framåt. Den som sett något av mina skrivbord vet att jag inte har ordning på papper och det kan ju vara lite problematiskt i såna sammanhang, men jag tror jag har lätt att se samband, att driva till beslut och att samla ihop synpunkter. Fast jag vet att jag inte har lätt för att låta andra prata till punkt när det handlar om saker jag tycker om och/eller tycker om. Jag har iallafall aldrig märkt att nån vill kasta ut mig, så jag tror jag är en tillgång oftast. Mera ordförandematerial än sekreterare, enligt mig själv, men vanlig ledamot funkar perfekt.

När jag nu är utmattad (det kommer mer om det i senare inlägg) så är det ibland svårt att hejda mig, men lite lättare att hejda andra, när det blir för mycket i planerna/önskningarna och för lite i energi/tid-potten. Det räcker inte med lust, tyvärr, även om det är en stor fördel när det finns mycket av den varan.

Idag har jag suttit på höstens andra styrelsemöte i F! Linköping. Tiden går så fort och vi kommer som vanligt få svårt att hinna allt vi vill. Vi reflekterade både över den härliga regnbågsparaden i lördags, och den tuffa tiden fram mot årsmötet. Grupperna i föreningen jobbar och ses och det känns som det händer saker. Så himla kul!

Men vi i styrelsen har massor beslut från senaste årsmötet som vi inte hunnit med. Hur ska tiden och orken räcka? Och hur ska det bli häftigt att arbeta med oss, så vi blir fler. Jag tycker alltså ärligt att det är kul med styrelsemöten , så det måste ju finnas fler av min sort. Visst jag är ett unikum på många sätt, men ändå (som 11-åringen skulle sagt).

Jag var även idag väldigt trött när jag gick från jobbet, men fullt fungerande igen när mötet började och nu sitter jag här och skriver. Det är intressant att se hur energin kommer av kontextbyte mellan krävande, men roliga saker. Det ska också bli intressant hur det känns imorgon, när inget ska göras på hela dan.

??

Haha, såklart jag har en lista även till min lediga dag. Men den brukar glesas ut med avbrott för soffliggning, precis som det är tänkt.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.