Vård av sjuk mig (VAM) på årets näst sista dag

Jag blev hemma idag. Jag har alla möjliga förkylningssymptom som gör mig helt slut. Trött i huvud, axlar, knä och tå osv. Det kan vara en för tuff julledighet som tar ut sin rätt.

Så nu sitter jag och surfar med mitt nyinstallerade fiberbredband och funderar på bästa väg framåt genom dagen. Jag är extremt nöjd med att igår ha tillverkat mina två första nätverkskablar, och med massiv hjälp fått ihop nätverket. Det blev en sen kväll och lite fix även nu i morse innan M åkte till jobbet. Men nu är jag ensam med min soffa, min router och min dator. Vet ni, när Mitten skulle göra placeringskort för någon månad sen och hen ville rita våra favoritgrejer på dem, kom vi fram till att min nog var soffan. För middagslur, för att vara med när barnen spelar, för att läsa, för att fika, för att surfa, för att mysa, för att kolla på film.

Jag siktar iaf mot den även idag. Soffan alltså. Det är för tidigt att slumra än så länge och jag har fått frukost och te så det räcker ett tag, och har fixat med kuddar, filt och raggsockar. Jag blir så frusen när jag är sjuk-trött-matt.

Jag har mitt populära inlägg om böcker som jag har tänkt följa upp. De flesta av dem är utlästa nu. Regnsken coaching bloggar om årsbokslut, och jag brukar göra ett sånt, fast inte lika ambitiöst som det hon beskriver. Jag funderade på en sammanfattning av bloggens populäraste inlägg, men det känns lite överdrivet. Det finns fler böcker att läsa. Och så har jag min att-se-lista på svt play. Tre serier som jag vill ta mig an, men jag vet inte i vilken ordning.

Ärligt talat så är det enda som finns ork för TV från soffan. De andra två får vänta några dagar till, eller mer. Fika kan det kanske bli senare om jag orkar ta en promenad till butiken. Men te är också fint.

Då är frågan: Säsong 3 av Fröken Frimans krig som jag längtat efter; eller dokumentären Kvinnorna på Fröken Frimans tid om de verkliga kämparna; eller Selma om vår Värmländska superstjärna. Serierna sänds bara i en månad så det är väl bäst att börja med dem. Och Selma är bara två avsnitt så det orkar jag lätt idag. Avgjort!

Så hoppas jag att jag är piggare ikväll och orkar med nyårsaftons alla planer och det nya årets start.

Kram och God fortsättning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.