Om bref.se och mig

Bref om livet är min blogg där jag skriver om det som ligger mig nära. Min sjukskrivning, matematik och programmering, trädgårdsplaner, feminism, projekt, kärlek, mat, socker, träning, sång, natur och böcker bland annat. Och kanske ett och annat smultron!

Om mig

Jag är en (i perioder) sprallig, sångglad, bokslukande, mattetokig, springande, idésprutande trebarnsmamma, feminist och ingenjör, med utmattningssyndrom, hus, trädgård och blogg.

 – Men vad mer då?
 – Mer, går det att vara mer?
 – Ja, men lite djupare kanske iaf.
 – Vadå, tycker du jag är ytlig?

Vilken är din favoritbok?

Det vet jag inte, jag har jättesvårt för att komma ihåg titlar, men jag vet när jag läser om jag läst förut. Förut sparade jag alla böcker och ville alltid läsa inbundna böcker. Numera lånar jag helst på biblioteket och läser helst pocket, vilket ju är lite svårt att kombinera. Jag har massor med självinspirationsböcker på nattduksbordet, men jag vet inte om de hjälper så värst. Jag gillar titlarna bara. Jag gillar kokböcker också, inte för att använda utan för att titta på. De är så snygga, men de flesta recept gör jag från minnet eller från nätet ändå. Jag försöker hänga med i bokcirklar men just nu är det lite stiltje, det är kul att få nya idéer på titlar att ta sig an, jag har en lista i telefonen med ’böcker att läsa’ som jag kan plocka från när utrymme ges.

Märks det i din vardag att du är feminist?

Ja men det tror jag. Kanske inte extremt mycket på jobbet, alla är så försiktiga med att stöta sig med varandra så jag har inga stora konflikter att ta. Hemma försöker jag hålla emot alla idéer om att det på nåt sätt är skillnad på mina barn baserat på vad de har mellan benen. Jag brukar ibland glömma hur många jag har av ’varje sort’, de är tre sorter helt enkelt. Alla underbara på sitt sätt.

Varför är du mattetokig?

Varför? Det bara är så. Matematik är underbart och finns överallt och kan användas till vad som helst. Och jag har älskat det sen jag föddes skulle jag tro. Jag minns inte nåt annat i alla fall. Jag jobbar med matematik varje dag och nya uppgifter som behöver lösas gör det roligt att gå till jobbet. Jag vill också inspirera barn och ungdomar inom matematik och teknik, det är en framtida dröm, men den har funnits länge. Läxhjälp, mattestuga, youtube, allt möjligt har jag funderat på och fler idéer mottages gärna. Jag har undervisat i flera olika kurser på universitetet och tycker jag är riktigt bra på att leda studenten fram till lösningen utan att peka rätt på svaret. Det vill jag göra mer, och med alla åldrar. Tänk ett rum med ett gäng bord, ett gäng barn som sitter tillsammans lutade över böcker, frågar ibland, hämtar fika, och så är det flera frågor om samma sak så pratar vi lite om det tillsammans. En nioåring får lyssna på femtonåringarnas problem och kanske har en tanke som de kan ta med sig. Vackert, och inte ouppnåeligt.

Pratar du ofta med dig själv?

Japp. Mest högt. För nån definition på ofta.

Vad är bäst just nu?

Det ändrar sig nästan varje dag, men lite övergripande så är det nog att jag kan och orkar göra det jag vill. Och att jag blir bättre och bättre på att acceptera att det är som det är.

Vilka bilder vill du visa av dig?

”Algorithm developer Because freakin’ awesome is not an official job title” passar rätt bra efter en lyckad jobbdag. Tyvärr kommer jag inte i tröjan just nu, men jag gillar den, och så är den rosa.

 

Jag har ett linne också med texten: ”We’re all crazy here”. Det passar. Lite knasiga och trasiga. Sen har jag ju vackra trädgårdsbilder, från rätt vinkel i solsken. Men det kommer nog fram mer vardag på bloggen. Lort i hörnen.

Kram