Tips 153. Om jag fick bestämma, vardagsversionen

Jag har ett gäng självhjälpsböcker liggandes bredvid sängen. Ibland slår jag upp en av dem och läser några tips. Ibland slår de an något. Och ibland, som just nu, har jag dessutom tid, lust och ork att ta till mig ett ordentligt.

Från Lösningar på livspusslet:

153. Föreställ dig det liv du vill ha. Om du bestämde allt här i världen – hur skulle ditt enklare liv då se ut?

Bra tankeövning tänker jag. Både för vardagen och i större sammanhang. Hur skulle det vara om jag fick bestämma?

Jag börjar med livet här hemma, min vardag, mina helger. I solen, med en kanna te och fröknäcke med ost blev det en lista. Den växte sakta, men är nu rätt lång. Jag var på en bra föreläsning igår (med NjutaMera) som var upplagd runt ett dagsschema, och jag tänker försöka mig på att kopiera det. Inte schemat, men idén. Givet en lista med massa önskningar om mitt vardagsliv, vad ger det för ideal dag. Eller det blir nog flera. Det ska bli spännande att se hur långt ifrån verkligheten de är. Och vad är vitsen med varje del i schemat.

Osorterat från listan:

 • Vara ute varje dag
 • Inget socker i huset
 • Prata med varje barn varje dag
 • Skapa/utöva mer kultur
 • Alla lagar mat varje vecka
 • Städa varje vecka
 • Tid ihop hela familjen
 • Alla tar ansvar för disk, tvätt och sina sängkläder
 • Träning
 • Start på dagen med planering, meditation
 • Gemensam kvällsmat
 • Att kunna träffa barnens far och prata.
 • Avslut på dagen med planering och ensamtid
 • Mindre tid med film och tv

Dags att ta fram papper, pennor och linjal och skapa mina dagar från detta. Ta makten. Visualisera målet. Ha kul under tiden. (Jag skulle vilja vara bättre på att måla/teckna/doodla.)

Hur skulle det vara om Du fick bestämma?

KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.