Tänk vad mkt teknik det ändå blir en helt oteknikig dag

Jag tänkte i sängen imorse att detta blir nog en dag som handlar om tekniska grejer. Blev nog mest att jag tänkte på det till slut, inte så mycket gjort.

Vi har umgåts, busat, vilat och ätit som en vilken söndag som helst.

Jag funderar endel på bloggen och hur jag ska fixa med den. Hade hoppats kunna få programmera lite när jag byte plattform, men jag har inte lyckats inse hur än. Lekte med teman för utseendet igår, och jag vill nog göra ett eget så småningom för jag hittade inget perfekt. Det får va som det är just nu dock.

Jag skulle också vilja få mer koll på besöksstatistiken, vilka inlägg som är populärast och så vidare. Jag tror att det får bli lite mer googlande under veckan för att lista ut hur jag ska få koll.

Det mest tekniska som jag gjorde idag var annars en planeringslista i ett kalkylblad i datorn, för att bestämma var möblerna ska stå under renoveringen. Sen försökte vi hitta bästa power bank för det är tydligen svårt att få batterier på platta och telefon att räcka.

Nu är uppdraget för veckan att ta reda på hur en lägger till egenhändigt byggda världar/banor till Skywars, det ska bli spännande att se om jag kan lista ut.

När vi letade nya spel till telefonen på pappasappar fanns Scratch kids-appen där. Tyvärr funkar den inte på min telefon men tydligen använder de den ibland i skolan. Det är enkel visuell programmering. Så himla kul! Vi har både gjort veckoschema och en adventskalenderlucka med programmering förut och barnen är superintresserade och fattar snabbt.

Första dagen på vintertid är nu över, vi påminde oss om regeln som passar med utemöblerna: Vi ställde ju in dem nu, så det fick vi göra med klockan också. Eller, det sköter ju tekniken överallt, och i år var nog första gången jag var säker på att så är fallet.

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.