Du behöver inte fler projekt nu

Nu var det längesen jag skrev, och jag försöker komma underfund med vad som är jobbigt och peppigt. Jag gillar att skriva om allt som jag gillar, men jag gillar inte känslan av att vilja men inte orka, det är nåt jag behöver jobba med. Kroppen har sagt ifrån några gånger under de senaste dagarna, med magbesvär och huvudvärk, men nu känns det som det är ungefär som vanligt.

Jag tog mig ut på en cykeltur idag, passade på att lämna en glömd handske till Mitten samtidigt som jag fick lite rörelse. Men oj vad lite kondition jag har. Jag cyklar ungefär så snabbt som jag skulle vilja springa, och då var jag rejält flåsig och svettig. Men handsken blev lämnad, några pokestop blev tagna och några böcker blev återlämnade. Finemang! Sen var det oändligt skönt att duscha, få på onsdagsmyskläder och äta äggröra. I förrgår hittade jag bortglömda chokladmandelkakor i frysen, det blev det till efterrätt, och så en till. De är slut nu. Och jag är määäätt.

Jag antar att mycket av det för mycket handlar om renoveringen. Jag får liksom inte igång det, och saknar besked. Men nu har jag bestämt vilket kök jag ska ha, bara inväntar offert från byggarna och nåt slags besked om när och hur lång tid saker tar. Igår fick jag ett förslag från köksleverantören om leverans v3, samma vecka som jag ska storfira 40. Det blir ju aningens rörigt, men å andra sidan måste jag ändå tömma köket, och det är ju också rörigt att göra i festveckan. Det är rörigt, i mitt huvud, kan jag säga. Jag ska försöka få ordning under dagen, mha byggare och mamma.

Igår var jag på föräldramöte för ett av barnens lag, jag tycker det är så kul. Engagerade, pålästa, välplanerade och roliga ledare som berättar om allt de tänkt sig inför nästa säsong. Jag har ev två barn som ska spela Bullerby Cup i sommar så tankar kom upp om att arrangera nåt gemensamt boende för alla lagen från oss. Direkt går planeringshjärnan igång, det behövs en matansvarig, en som fixar skjutsar, nån som hittar på nåt kul för medföljande syskon, en diskgrupp. Det kan väl inte vara så svårt att få till. Jag kan ju kolla vilka vandrarhem som kan vara aktuella… Jag får liksom säga till mig själv högt nästan:

Du behöver inte fler projekt nu, lägg ner och gör klart det du har innan du kollapsar.

Så renoveringen, festplanering och adventskalender ska jag försöka mig på att fundera på idag. På min lediga dag. Och läsa bok vill jag, och ligga i soffan, och skriva en recension om Våga vara rädd som jag läst ut. Det här med att prioritera, planera och göra lagom, det är inte lätt. Nästan en av mina sämsta grenar faktiskt. En kan inte vara bäst på allt ju.

Jag fick remiss till arbetsterapin nästa onsdag, det ska bli intressant att se vad det ger. Det ska enligt uppgift vara på samma tema, hjälp med att få en vardag som fungerar och ger energi snarare än dränerar.

Kram

2 reaktioner till “Du behöver inte fler projekt nu”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.