Jullovet 2016 börjar lite surt

Idag började mitt jullov. Jag har längtat några dagar.

Jag åkte hem halv tre och hämtade minsta på skolan. I barnens kalender stod det julgransklädning inklusive design av nya julkulor. Vi fick två mångfärgade och två pokebollar att lägga till samlingen av övrigt pynt. Kvällsmaten var klar sen igår, typ. Vi kokade tolv portioner risgrynsgröt, äldsta fick smoothie istället. Eller ja, alla tog smoothie utom jag, och lite gröt, och två av oss smakade på skinkan med.

Jag undrar om jag hållit emot och känt efter dåligt på sistone. Ikväll har jag varit en riktig surmamma. Alltså, fel sätt att klä granen, fel sätt att kolla på film, fel sätt att hjälpa till med maten, fel sätt att inte diska. Fel sätt att ta (de enda möjliga) skolavslutningsbyxorna vid maten och få en fläck på (mitt spill), fel sätt att vilja vara mitt i mitt ansikte när jag skrev inköpslista. Usch!

Det ska bli skönt med sovmorgon, på torsdag. Imorgon är det skolavslutning och shopping av mat och de sista klapparna. Vi ska ta det lugnt, och äta där osv. Jag behöver verkligen ligga ner utan några måsten en liten stund. Men jag klarade dagens minecraftkalenderlucka, att hoppa en bana med en häst. Yay!

Och utöver den färdiglagade maten, så har jag ikväll alltså; satt ljus i granen, fläckbehandlat och tvättat byxor, fixat hår och naglar på äldsta, plockat ur och i en diskmaskin, gjort inköpslista, tjatat om läggdags, fått hjälp att röja min säng från tvätt, sjungit för två barn, kramat och pussat tre barn, startat torktumlaren med nytvättade skolavslutningsbyxor, försökt fixa crazy craft mod till datorn, spelat minecraft, sköljt penslar och plockat undan färger. En del är standard, lite var planerat, men när det blir lite extra en genomtrött dag så går det snett. Bättre lycka imorgon!

Kram på er.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.