Fredagsfest

Det är ganska spännande hur mycket orken pendlar. Idag blir det trerätters. Jag blev inspirerad av minnet av vad som fanns hemma (spenat, grädde, halloumi, lingon och renskav), och ett minne på facebook, som de alltid är så snälla att påminna om.

Och igen saknar jag kameran, ni skulle se läckerheterna. Fast vi har iofs inte lagt upp än, för först ska jag stänga ner internet och ta fredagskväll. Jag gillar fredagskvällar.

Vi börjar med en sallad med färsk spenat, körsbärstomater, avokado och stek halloumi. Det kan inte bli fel, i all enkelhet.

Efter det blir det renskavsgryta med blomkålsmos från 56kilo. Jag har tjuvsmakat, den är jättegod.

Och för att fira årsdagen av mitt knasiga tilltag med att skicka efterrätter på posten, så blir det vaniljpannacotta till efterrätt. Kanske med blåbär, beroende på om inköpsanmodan kom fram ordentligt. M är på väg hem. Receptet på pannacottan kommer också från 56kilo, jag kör dock helt utan sötning, det är onödigt.

Till det blir det en röd italienare och säkert en skvätt konjak efteråt.

Då för ett år sen, när jag bara jobbade 25%, minns jag att det kändes som att det enda jag var bra på var att fixa mat. Syrran hade det tufft och saknade efterrätter, så jag gjorde ett gäng och skickade till henne. Tror att nån av dem var pannacotta, för det är ju lättskickat. Kan ha varit äppelkaka och chokladmousse oxå, men vi minns inte. Det är bara ett roligt minne.

Att göra någon glad med nåt som du tycker är lätt men inte vännen, just då. Det kan inte bli fel, i all enkelhet. Det lilla för dig kan va stort för nån annan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.