Vegansk paleomorotskaka

Jag blev sugen på att baka och en bild på morotskaka från ekophilosophie svepte förbi på insta. Eftersom hennes recept var hemligt tills i höst så började jag googla, och insåg att jag ville prova nånting som alla kan fika på vid kvällens styrelsemöte.

Med hjälp av ett recept på lchf-morotskaka från 56kilo och denna lista på sätt att ersätta ägg i expressen, så provade jag följande:

Blanda:
3 msk krossade linfrö och 1 3/4 dl vatten
1/2 dl äppelmos
1 tsk bakpulver
och låt stå en stund. Tillsätt:
1/2 msk stevia strö
1 dl kokosgrädde
5 msk smält kokosfett
och rör smeten slät.
Blanda ihop
:
2 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
0,5 tsk malen ingefära
0,5 tsk vaniljpulver
och rör ner i smeten. Tillsätt sedan:
3 finhackade/finrivna morötter (körde i mixern)

kokosfett + mandelmjöl till att smöra/bröa form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.

Ca 45 minuter i mitten av ugnen 175 grader är kakan väldigt lös.

Jag hoppar över glasyren, för det blir för svårt att få ihop veganskt och lchf. Den luktar gott, ser fin ut, om än lite lös. Vi får återkomma med smakbetyg senare.

1 reaktion till “Vegansk paleomorotskaka”

  1. Funkade bäst väl kyld. Den var som smet i mitten. Och såklart inte tillräckligt söt för mina styrelsekollegor 🙂
    Jag måste öva på det där med att byta ut ägg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *